22-04-10

DONDERDAG 22 APRIL 2010

Alhoewel donderdag niet de laatste dag van de bosklassen is, voelt het toch zo aan. De laatste volledige dag met leuke activiteiten. De laatste nacht samen met onze vriend(inn)en. Ook het laatste avondmaal samen. Maar goed, ook aan mooie liedjes komt een einde en we laten deze gedachte ons goed humeur niet vergallen.

Het belooft alweer een buitengewone dag te worden. De weerberichten beloven zelfs 20 graden. Wat kunnen we nog meer wensen?!

Vandaag is er een jarige onder ons. Yari (5G) wordt elf. We trakteren hem al voor het ontbijt op een luidkeels 'Happy Birthday'. Ook de keuken heeft rekening gehouden met het feestvarken. I.p.v. boterhammen worden vandaag pistolets geserveerd en als middagmaal: tomatensoep met balletjes, frietjes met stoverij, rauwe groenten en een chocomousse als dessert. Wat een kinderfeestdis.

In de voormiddag mogen we eerst een kijkje nemen in het kasteel d'Ursel. Normaal gezien is dit cultureel en natuurlijk erfgoed alleen te bezichtigen tijdens festiviteiten, maar vermits de conciërge van het kasteel ons beschouwt als goede buren uit 'Het Laathof' mogen we uitzonderlijk vandaag een kijkje nemen. Dit imposante gebouw doet ons bij het betreden toch even wegdromen.

Na het bezoek spelen we nog een bosspel waarin we in de huid van roofvogels moeten kruipen en eieren stelen uit nesten van andere vogels. Er is ook nog tijd om ons wat te ontspannen bij 'tussen 4 vuren' en 'dassenroof' en voor hen die een optreden hebben vanavond is er zelfs nog ruimte om hun act nog even in te oefenen.

Het namiddagprogramma is identiek aan dat van dinsdag, maar dan omgekeerd natuurlijk. Nu is het aan het zesde leerjaar van Gavere en de kinderen van Vurste om met de fiets naar Bornem te rijden en een frisse duik te nemen in het plaatselijk zwembad. De leerlingen van het vijfde leerjaar van Gavere speuren het domein af a.d.h.v. diverse opdrachten.

De boterhammen en omelet voor avondmaal gaan vlot naar binnen. De kinderen worden geleidelijk aan al wat zenuwachtig voor het avondfeest. De dansers en danseressen hebben immers nog heel wat werk voor de boeg om de juiste kledij en lichaamsverfraaiing aan te brengen.

Om acht uur is iedereen klaar en 'in the mood' om er een leuke avond van  te maken. Na een aantal dansoptredens barst de fuif los. Er wordt verder gedanst, gefeest, gelachen. De chips en bijpassende frisdrankje maken van het feest een echte fuif. Voor we goed en wel beseffen is het al over tienen en tijd om voor de laatste maal in ons bosklasbed te duiken. De mama's en de papa's zullen blij zijn, maar wij ...

De nacht valt over Hingene, de stilte doet zijn intrede in het bos en ook wij in 'het Laathof' hebben nood aan een welverdiende nachtrust.

22:28 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.