20-04-10

DINSDAG 20 APRIL 2010

Toen de eerste zonnestraaltjes door de bomen priemden was het ten huize 'Laathof' nog in de meeste kamers muisstil. Toen juf Martine haar ochtendronde deed, moest er hier en daar nog wel iemand wakker geschud worden. Maar we hebben goed nieuws: iedereen zat om half negen aan de ontbijttafels. Goed geschud dus!

Na een lekkere hap en een deugddoende slok mochten we ons al opmaken voor de eerste activiteit van de dag. Goede stapschoenen en een paar fantastische ogen stonden bovenaan het lijstje van benodigdheden voor deze opdracht: een fotozoektocht door Hingene. Opgedeeld in vier groepjes gingen we op zoek naar enkele detailopnames langsheen een uitgestippelde weg door ons, voor deze week althans, thuisdorp. De tocht bracht ons door pitoreske steegjes, landelijke kronkelbaantjes en over blinkende kinderkopjes. A.d.h.v. een vragenblad dienden we de foto's in de juiste volgorde te plaatsen. Bij het ene groepje ging dat al wat vlotter dan bij het andere natuurlijk. Tegen half één was iedereen terug op het domein en het dient gezegd dat die fantastische kijkers en stevige stappers meer dan behoorlijk hun werk hadden gedaan.

Van al dat gestap en gespeur was ons ontbijt natuurlijk al verteerd en het gegrom van de lege magen nam stilaan de proporties aan van een symfonisch concert. De soep, hamburgers met erwten en worteltjes deden het gegrom gelukkig verstommen. Een stukje fruit naar keuze zorgde voor de nodige energie om de namiddagactiviteit aan te vatten.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van Gavere fietsten naar het recreatiedomein Breeven in het centrum van Bornem. Vooral de fietstunnel onder de N16 was voor velen een heuse belevenis. Eerst ons nog wat uitleven op de speeltuin alvorens een duikje te nemen in het plaatselijke zwembad. Leuke glijbaan, bad met sterke stroming, een afzonderlijk bad om te watervolleyballen, een waterval, een bubbelbad, ... De tijd zwom in vlinderslag voorbij.

Ondertussen waren de andere kinderen begonnen aan een verkenning van het domein rond het kasteel d'Ursel. A.d.h.v. een tiental opdrachten kregen we een ruimere kijk op dit prachtige stukje natuur. Naast het kasteel en het 'Laathof' liepen we door de ingenieus aangelegde tuinen naar de schilderswoning (privé atelier van mevrouw d'Ursel), het kikkerparadijs en het poortgebouw. Onderweg bekeken we het leven in het bos van naderbij, gingen we op zoek naar sporen van dieren en namen we deel aan de bomenquiz.

18u00: een stokbroodje ligt klaar op ons avondbord. De plateau met kaas, hesp, ei, sla, tomaat, komkommer, wortel en mayonaise is de sleutel om van dat stokbroodje een broodje smos te maken. Zonder gebruiksaanwijzing slaagt iedereen erin zijn favoriete boterham te voorschijn te smeren.

Na het avondmaal hebben we nog de keuze uit: knutselen of een bosspel. Tijdens de knutselactiviteit breidden we onze eigen juwelenvoorraad uit. Het bosspel is gebaseerd op de hiërarchie van de de organismen in het bos. Het leven tussen de bomen komt tot leven en tijdens een actief tikspel proberen de protagonisten elkaar figuurlijk op te peuzelen.

De duisternis lijkt de ondergaande zon geleidelijk te overwinnen in hun eigen dagelijks spelletje en dat betekent dat ook wij net als de zon onder de wol kruipen.

Slaapwel en tot morgen ...

22:52 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Vanuit Bali.. Aan Aron, Logan en Dries,
ik hoop dat jullie veel plezier hebben in Hingene, ik in ieder geval wel in Bali maar ik vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn.
Doe de groetjes aan de rest van onze klas!
Groetjes Maxime
Speciaal voor Aron: ik zal goed voor onze account zorgen!
Speciaal voor Aron ik zal g

Gepost door: Maxime | 21-04-10

T.A.V. DRIES WAUTERS - GBS VURSTE Hey Dries,

Alles OK daar precies? Aan de foto's te zien ziet het er daar super uit. Hier bij ons ook alles in orde. Ze zijn bij meme en pepe de nieuwe ramen aan het installeren, dus het zal weeral wat veranderd zijn tegen dat je thuis bent.
Heb je het berichtje van Maxime gelezen? Lief hé? Wel jammer dat hij er niet kan bij zijn.

Groetjes en nog veel plezier.

Nonkel Miguel, Tante Brenda en Anne-Sophie

Gepost door: Brenda | 21-04-10

T.A.V. ARON BAUWENS - GBS VURSTE Dag Aron,

Alles OK daar? Aan de foto's te zien ziet het er daar super uit. Bedankt voor je kaartje, we hebben het vandaag ontvangen. Hier verder niet zo veel nieuws. Bij meme en pepe zijn ze nieuwe ramen (glas) aan het installeren, dus daar zijn ze druk in de weer.
Deze namiddag komen Mathias en Marie bij ons omdat tante en nonkel boodschappen moeten doen. Dus dat is wel leuk nu voor Anne-Sophie.
Heb je het berichtje gelezen van Maxime? Lief hé? Jammer dat hij er niet bij kan zijn, zowel voor hemzelf als voor jullie.
Geniet nog verder van jullie kamp en vele groetjes.

Mama, papa en Anne-Sophie

Gepost door: Brenda | 21-04-10

aan de gbs-vurstenaren Hallo allemaal!!

Wat ziet het er daar leuk uit zeg!!
En wat zien jullie er goed uit!
Jullie week kan wellicht niet stuk met zo'n weertje erbij.
Hier is alles ok en zelfs héél rustig (ik moet juf Suzy af en toe wel een beetje dimmen, maar jullie kennen haar hé .... -> grapje!!!)
Houdt meester Thibau zich wel een beetje koest?
We wensen jullie allemaal nog een heel fijne week. Profiteer er maar van, want 't is al rap aan 't schuiven!!
Tot vrijdag.
Grrr van het 1ste en 2de lj en juf Ruth

Gepost door: 1&2Vurste | 21-04-10

Voor Dries GBSVURSTE Hoi Dries,

Alles ziet er daar precies SUPERLEUK uit?
Toch spijtig dat Maxime en Juf. Katrien die allemaal moeten missen...maar zij zullen ook wel plezier hebben zeker? :-))
Hier bij ons is alles ok.... alhoewel.... wij moeten werken :-( !
Amuseer jullie nog goed en de groetjes aan IEDEREEN!

papa, mama en Niels

Gepost door: Sandra | 21-04-10

Voor ARON B. GBSVURSTE Hoi Aron,

Alles ziet er daar precies SUPERLEUK uit?
Als we de foto's bekijken hebben jullie het daar precies serieus naar jullie zin?
Toch spijtig dat Maxime en Juf. Katrien dat allemaal moeten missen...maar zij zullen ook wel plezier hebben zeker? :-))
Amuseer jullie nog goed en de groetjes aan IEDEREEN!

Nonkel Fré, Tante Sandra en Niels

Gepost door: Sandra | 21-04-10

Voor Aäron Vandevelde Hey,
Alles ok? Zo te lezen hebben jullie veel te doen.
En nog een geluk dat het mooi weer is hé. Amuseer je maar en profiteer er nog maar van, want jullie '3de week vakantie' is bijna voorbij.
Hier is alles dik in orde. Groetjes aan iedereen en tot vrijdag!
Je hebt ook nog de groetjes van:
meme en opa, meme Georgette en pepe Etienne, nonkel Kristof, nonkel Benjamien en Claudia.

Gepost door: Patsy | 21-04-10

De commentaren zijn gesloten.